Miért jó választás a PROINERT

Környezetbarát, mert az alkalmazott oltógáz a légkörünket is alkotó gázokból kerülnek ki, így semmilyen módon nem tesznek kárt a környezetben.

Nincs ózonkárosító hatás.

Nincs atmoszférikus lebomlási idő.

Nem okoz kárt a berendezésekben, mert a gázok nem lépnek reakcióba semmilyen gázzal, és nem rakódik le a védett tárgyakon, berendezéseken.

A palackokat akár távolabb is el lehet helyezni a védett helyiségtől, mert hosszabb csővezetéket is lehet építeni a palacktárolótól. Az inert oltórendszerek esetében nem kritikus a csővezeték hidraulikai tervezése és megépítése, mert az áramló anyag közömbös a cső ellenállására.

Egy palackcsoportról akár több helyiséget is lehet védeni, úgy, hogy a palackok mennyiségét a legnagyobb térfogatú helyiségre kell számolni, majd pedig választószelepek segítségével a különböző helyiségekbe az azoknak megfelelő számú palack oltóanyagot kell bejuttatni. Ezzel a megoldással költséghatékonyan lehet több területre kiterjeszteni a védelmet.

Olcsó a gáz utánpótlása, ugyanis a legtöbb inert gázt ipari gázokkal foglalkozó szakcégek is képesek utántölteni, nem szükséges egy forrásból vásárolni a gázt.

Biztonságos a személyzetre, mivel az oltási koncentrációban is marad annyi oxigén a térben, mely az emberek lélegzéséhez tökéletesen elegendő.